NEPOZABNA 4 DNEVNA PAKLENICA 4. - 7.april 2024

  3489


NEPOZABNA PAKLENICA 4. - 7.april 2024, 4 DNI

Samo še nekaj prostih mest

Starigrad Paklenica je mesto, poznano po prelepem Kanjonu Velika in Mala Paklenica,kamor  že desetletja zahajajo alpinisti in pohodniki s celega sveta, ki ljubijo neokrnjeno divjo naravo in čudovite nepozabne razglede.  Znana je tudi po filmu Winetou, ker so snemali nekaj prizorov v Kanjonu in okolici.  Na eni strani ceste občudujemo morje, na drugi južni Velebit z najvišjimi vrhi Vaganski vrh 1757m, Sveto Brdo... 
Prejšnje leto smo jo raziskovale z »babicami«, ki so bile nadvse navdušene nad trekingom. Ta se je izkazal kot nepozaben pustolovski teden, kjer smo veliko doživele, vse od kopanja v morju, pohodniške skrite poti v kanjonu čez stene, okusile ostre skale, malo ferate in se preizkusile v športnem plezanju z inštruktorjem plezanja.  Lahki treking je namenjen vsem ljubiteljem divje narave in pustolovcem, ki imajo v sebi iskrico po raziskovanju.  Dnevne hoje bo od 5 do 7 ur, primeren za vse, ki so vsaj občasno aktivni. Ura ne bo naš gospodar, uživali bomo v neskončnih razgledih in divji naravi po planinskih poteh med skalami s pogledom na morje.

Prvi dan – prihod v Starigrad Paklenico, osrčje Tulovih gred, Kanjon reke Zrmanje

Drugi dan – Velika Paklenica - Aniča Kuk,  osvežitev v morju

Tretji dan –   Kuk, Vidakov Kuk, osvežitev v morju

Četrti dan – Velika Paklenica, športno plezanje z inštruktorjem,    odhod v Slovenijo

 

Kratek opis trekinga:

Prvi dan: V zgodnjih jutranjih urah se z Nove Gorice (ali po dogovoru) odpeljemo proti Starigradu-Paklenica na Hrvaškem. Namestimo se v apartmaje, kasneje se odpeljemo proti Obrovacu in do Tulovih gred, kjer nas vodi makadamska cesta z lepim razgledom na Jadransko morje. Odpravimo se v osrčje Tulovih gred, ki so res nekaj posebnega. Tam so snemali film Vinetou.

Drugi dan se odpravimo v narodni park Velika Paklenica. Za plezalce s celega sveta je 300m stena Aniča Kuk prava poslastica plezanja. V njej najdemo zelo težke smeri, mi se podamo na vrh okoli stene po pohodniški poti. Proti vrhu se prične poplezavanje in je potrebna pazljivost zaradi ostrih skal in škrapelj. Če bomo zgodnji se odpravimo še do planinskega doma. Zvečer se lahko sprostite in osvežite  v morju ali pa na obali uživate v sončnem zahodu.

Tretji dan se spet podamo v Veliko Paklenico.  Naš cilj je Vidakov Kuk. Po dolgem kanjonu  Paklenice nas pot pelje mimo jame Maniita peč.  Mogoče bomo imeli srečo in videli še njeno notranjost. Od tam naprej je pot precej samotna, vendar izredno slikovita. Za vsakim ovinkom se nam pokaže nov prehod med skalami. Ves trud je poplačan, ko dosežemo naš cilj, zanimiv Vidakov Kuk. Na koncu nas čaka izredno zanimiv spust med stenami nazaj v dno kanjona. Za gotovo je to ena najlepših poti v Veliki Paklenici. Pred večerjo še osvežitev v morju.

Četrti, zadnji dan se odpravimo v Kanjon Velike Paklenice do športnih plezalnih sten, kjer se z inštruktorjem športnega plezanja preizkusite na steni kot pravi plezalci. Sledi odhod v Slovenijo

Več informacij in slike s trekinga na www.alenkinsvet.si.

Cena: Priprava, organizacija, vodenje in stroški vodnika - planinski vodnik z mednarodno licenco UIMLA 4 dni 

160€/osebo

Ostali skupni stroški:

·         Namestitev v mestu Starigrad v apartmaju.

·         Prevoz, najem, cestnina,  parkirnina

-       3-dnevna vsopnina v Narodni Park Paklenica

 

Se seštejejo in delijo med goste. Info cena 230€/osebo (min 5 - max 8 oseb)

SKUPAJ: 390€/osebo 

V skupne stroške ni vključena prehrana. Kuhamo si sami

Prijava do 20. marec 2024 (število mest je omejeno)  alenka.luznik@gmail.com ali tel. 051 387 864. Ob prijavi se plača 160 akontacije.
TRR: SI56 1915 5501 2292 327 (Alenka Lužnik S.P., Krn 24, 5222 Kobarid).
Sklic: 00 102023

 Foto

Na vrhu Aniča Kuk
Vida
Kar navpično
Nekaj moči v rokah je bilo potrebno
Nasmeh prosim...uživale na polno
Breda in Vida tam spodaj
Na grebenu s pogledom na morje
Na grebenu Aniča Kuk
Naslednji dan gremo na Zojin in Vidakov Kuk. Izredno veličastna tura
Vidakov Kuk
Plezanje v kanjonu Paklenica
Tulove Grede
Vida - Ku,ku
Včasih je treba zajahat
Še ena skupinska-Tulove Grede

Socialna omrežja


Pohodništvo, Gorništvo

Trekingi

Pohodništvo za družine

Tečaji

CENIKI

IZJAVA in Splošni pogoji o poslovanju