Novice

Vrh nad Peski in ledno plezanje

Vrh nad Peski in ledno plezanje

Napovedali so lep vikend. V dolini Lužnice nisem bila že nekaj časa, pa se odpravim tja gor kar sama. Včasih je tudi to prav prijetno. Hoditi brez cilja, greš kamor te srce vleče. Na koncu sem pristala na Vrhu nad Peski in ko sem se vračala se vzpnem še na Maselnik. Čeprav je sijalo sonce je bila pot ves čas trda in ledena, ravno prav, da so dereze dobro prijele. V nedeljo pa s Soškimi tečajniki še malo poplezat po slapovih, preden se led stopi.

Prikaži več  

Mala in Velika Mojstrovka

Mala in Velika Mojstrovka

Ko greš s prijateljem po 40 letih na naše Mojstrovke obujat spomine. Res je naša, saj smo imeli v mladih letih vsaj 10 let poleti in pozimi na Vršiču planinski tabor in vsakokrat smo obiskali tudi Mojstrovko po različnih smereh. In ko za nagrado dobiš še kičasto vreme je dan popoln.

Prikaži več  

Krn-tokrat po grapi

Krn-tokrat po grapi

Tokrat gremo na Krn kar po grapi. Super razmere, ravno prav trdo, na vrhu se je zjasnilo. Čeprav so napovedali močan veter, je bila na vrhu le sapica, pri koči pa prav prijetno toplo.

Prikaži več  

Krn sončni zahod

Krn sončni zahod

Vsaka noč je bila bolj svetla in padla je odločitev, grem na Krn ob sončnem zahodu in ob svetli polni luni nazaj. Skupaj z reševalcem in fotografom Miljkotom, ki je imel enake plane se zaženeva v precej sončen Krn. Vročina ni popustila do zadnje tretjine, čeprav je šele januar. Ko sva bila skoraj pri koči se je začelo na nebu barvati od zahajajočega sonca. Pohitela sva na vrh in uživala v nebeških barvah.

Prikaži več  

Zeleni vrh 2052m

Zeleni vrh 2052m

Napovedan je bil sončen vikend in razmišljava kam gremo, da bo bolj samotno. Prijatelji iz Nove gorice teh krajev ne poznajo preveč dobro, pa izbereva Zeleni vrh nad Tolminskim ravnam. Cilj je bil dobro izbran saj smo srečali samo enega turnega smučarja. Prekrasen sončen dan, brez vetra in za januar kar pretoplo. Razgledi pa daleč, daleč naokrog.

Prikaži več  

Grebenska - Stador, Rdeči rob, Škofič

Grebenska - Stador, Rdeči rob, Škofič

Punce so se potrudile in prišle k nam v Krn iz Bohinja, čez mnogo vrhov. Ostala je še ena želja po Rdečem robu, pa smo ji izpolnili željo. Naslednji dan smo se odpravili po grebenih nad vasjo Krn od Stadorja, Rdečega roba do Škofiča. Super tura z božanskimi razgledi, soncem, modrim nebom, brez vetra, dobra družba z veliko smeha in dobre volje. 

Prikaži več  

Špik Hude police in Pot Leva

Špik Hude police in Pot Leva

Podali smo se v Zahodne Julijske Alpe na Špik Hude police in nadaljevali po ferati Pot Leva do ostenja Montaža. Ta pot me je vedno očarala, ker je lepo speljana po policah, hodiš po divjem svetu, občuduješ ogromne stene nad sabo, vmes ti delajo družbo kozorogi, ki te spremjajo in ti pozirajo. Vsekakor je to pot, ki te ne pusti hladnega in se vedno vrneš domov bolj bogat in nabit z novo energijo. Še se vrnemo.

Prikaži več  

Treking Dolomiti Brenta avgust 2021

Treking Dolomiti Brenta avgust 2021

Odpravimo se v Italijo v Dolomite Brenta, ki so najbolj oddaljene od Slovenije. Na tri dnevnem trekingu nas več ali manj spremlja sonce, modro nebo, značilni igličasti stolpi, mehke trave po planinah in prekrasni neskončni razgledi. Naužijemo se lepote in tišine in trekinga je kar prehitro konec.

Prikaži več  

Steber - Vipava

Steber - Vipava

V toplem decemberskem dnevu se z Matejem odpraviva plezat v Vipavo. Vendar naju vreme preseneti, pripravlja se na dež, zato izbereva krajšo smer in se podava v Steber. Dobro je bilo spet prijeti za skalo.

Prikaži več