Novice

Plezalni vikend v Grazer Berglandu - Rote Wand

Plezalni vikend v Grazer Berglandu - Rote Wand

S prijateljico se za vikend odpraviva plezat v Avstrijo v Grazer Bergland. Ker prispeva šele popoldne prvi dan splezava nekaj lažjega v Rothelsteinu, naslednja dneva pa nekaj bolj konkretnega v Rote Wandu. Ja, pravi ženski plezalni vikend je bil.

 

Prikaži več  

Triglavska magistrala

Triglavska magistrala

Triglavska magistrala je v Sloveniji ena lepših in daljših turnosmučarskih tur. Tri dni nas je grelo in žgalo sonce, pot gre gor in dol in gor in dol..., preko vej, mimo dreves, mimo zasneženih jezer, po pršiču, po srencu in gnilcu...Prvi dan gremo od Ski hotela na Voglu do Komne, drugi dan po dolini sedmerih jezer do bivaka na Prehodavcih, 3. dan na Kanjavec, v Velsko dolino, malo spremenimo original in namesto na Kredarico zavijemo gor na Bohinjska vratca in odmučamo v Krmo. Naredimo čez 40km, preko 3000m višincev in še več spusta na smučeh. Dobra družba, dobra tura - NEPOZABNO

Prikaži več  

Krn 16.3.2019

Krn 16.3.2019

Če prepozno vstaneš, ti še vedno ostane Krnsko pogorje nad hišo. Da si turo malo popestrim se odpravim na Krn 2244m po prav luštni grapi direktno na vrh.

Prikaži več  

Dobrač

Dobrač

Zimski Dobrač je vedno zanimiv, zato se je nabrala kar lepa skupina. Sončno in toplo vreme nam je omogočilo res lepo turo do vrha s kičastimi razgledi od Pece do Grossglocknerja in čez.

Prikaži več  

Turni smuk Kerschkern 2225m

Turni smuk Kerschkern 2225m

Drugi dan v Triebentalu. Na koncu doline parkiramo in se odpravimo levo proti našemu cilju Kerschkern. Danes nas čaka nekaj več višincev. Zložno se začnemo vzpenjati in skozi gozd pridemo do lepe in dolge doline. Ko prispemo do sedla,  si zaradi strmega skalnega skoka snamemo smuči in gremo peš do grebena. Tam spet na smuče in položno do vrha. Razgledi so boli res enkratni in kar težko se je bilo spustiti v dolino. 1200m višincev in fantastična smuka nam je popestrila lep dan. 

Prikaži več  

Cima Bella

Cima Bella

Cima Bella je priljubljen turnosmučarski hrib. Ampak danes je bila samo naša. Sonce, tišina, sneg....čudovit dan.

Prikaži več  

Turni smuk z Matajurja

Turni smuk z Matajurja

Od doma imam pogled na zasneženi Matajur, pa se odpravimo na turni smuk. Na začetku je bolj malo snega, potem pa je teren vedno boljši. Z razgledi na morje, Krn in Kanin je smuka po pršiču več kot odlična.

Prikaži več  

Popoldanski turni smuk

Popoldanski turni smuk

Izkoristiti je bilo treba lepo vreme, zato se popoldne s turnimi smučmi odpravim na planino Kuhinja in naprej proti Leskovci. Poleti se tu pase veliko krav, srečaš veliko pohodnikov, danes pa me spremlja tišina. Uživam v snegu in lepih pogledih. Smučanje po planini ni bilo najboljše ampak vseeno je bil lep zaključek dneva.

Prikaži več